Volleybaldames blijven zonder setverlies

Het blijft maar goed gaan met de vrouwen van de nationale volleybalploeg op het EK in Polen. Na drie klinkende overwinningen in de eerste poulefase werd in de tweede ronde begonnen met een overwinning op Bulgarije (25-19, 25-20 & 25-18). Dit betekent dat Oranje nog geen set heeft verloren en een helder uitzicht heeft op de halve finale.

Morgen (woensdag) kan in het duel tegen België een plek in de halve finale veilig worden gesteld. Na de rustdag begon bondscoach Avital Selinger weer met zijn vertrouwde basis. Samen met de zussen Staelens mochten Manon Flier, Debby Stam, Caroline Wensink, Ingrid Visser en Janneke van Tienen aan de klus tegen Bulgarije beginnen. Bulgarije had in de eerste poulefase alleen maar van Rusland verloren en onmiddellijk werd duidelijk dat Oranje te maken had met serieuze tegenstand.

In de openingset ging de strijd tot 18-18 gelijk op, maar op dat moment zorgde Ingrid Visser met enkele moeilijke opslagen voor het beslissende gaatje. De tweede set gaf hetzelfde beeld te zien. Bulgarije hield Oranje lang bij, maar maakte uiteindelijk te veel fouten. Bovendien was Chaïne Staelens bijzonder goed op dreef. Zij zorgde met snoeiharde klappen voor lucht wanneer Nederland in de rally onder druk kwam te staan.

In de derde set bepaalde Nederland vanaf het eerste punt de toon. Als snel werd een gat van vier punten geslagen dat Bulgarije niet meer kon dichten. Net als in de eerste drie wedstrijden was Nederland zuinig met fouten, serverend en passend sterk en scherp met blok en verdediging.

De Nederlandse aanvoerster Manon Flier was na afloop bij de persconferentie uiteraard weer bijzonder tevreden. "Vooral onze aanval verliep uitstekend. Misschien kon het met blok en verdediging nog wat beter, maar natuurlijk heb ik ook na deze overwinning weer een goed gevoel."

Submitter:  Bron: FOK!sport