Vermeulen: "Superbikes goede optie"

Chris Vermeulen zegt twee opties te hebben liggen om in de MotoGP te blijven, maar hij denkt er aan om naar de Superbikes te gaan. Nu rijdt de Australiër nog voor Suzuki, maar daar moet hij plaats maken voor Alvaro Bautista.

"Ik heb twee redelijke opties voor de MotoGP, maar met zoals het kampioenschap verloopt en hoe de regels zijn opgesteld kunnen deze teams niet iedere week voor de overwinning strijden," zei Vermeulen die aanbiedingen van het nieuwe Prosac-team en het tweede team van Ducati heeft liggen.

"Ik heb enkele maanden geleden besloten Suzuki te verlaten. Ik heb het ze in een vroeg stadium laten weten omdat ze goed voor me zijn geweest," meldt de Australiër die in de Superbike-klasse voor een topteam kan rijden. "Ik overweeg enkele opties in de Superbike Series en ik heb aanbiedingen van drie van de vier fabrikanten ontvangen om fabriekscoureur te worden. Mocht ik daarop ingaan, dan kan ik meedoen voor de overwinningen en misschien voor het kampioenschap."

"Wat ik ook ga doen, ik verwacht niet dat ik op elke fiets iedere week voor de overwinning te kunnen gaan strijden om het wereldkampioenschap en de overwinningen. Wat ik wil is een fiets waarmee ik mijn potentieel kan laten zien en waar ik vooraan mee kan doen."