Hertha BSC twijfelt over trainer Favre

De positie van trainer Lucien Favre wankelt bij Hertha BSC. De ploeg uit de Duitse hoofdstad presteert dit seizoen verder beneden de verwachtingen en is momenteel zelfs hekkensluiter van de Bundesliga.

Het bestuur van Hertha vindt dat er wat moet gebeuren en heeft volgens de media in Duitsland Favre een ultimatum gesteld. De komende vier wedstrijden moet er gepresteerd worden door Die Alte Dame, anders zou Favre zijn baan wel eens kwijt kunnen raken.

Sinds de overwinning op Hannover 96 tijdens de openingsronde van de Bundesliga werden er louter nederlagen geleden in de Bundesliga. De Europa League-tegenstander van sc Heerenveen treedt de komende vier duels aan tegen 1860 München (DFB Pokal), 1899 Hoffenheim (Bundesliga), Sporting Portugal (Europa League) en Hamburger SV (Bundesliga).

Met Favre aan het roer streed Hertha vorig seizoen lange tijd mee om de titel. Uiteindelijk finishten de Berlijners op de vierde plaats. Het vertrek van Marko Pantelic (Ajax), Andrei Voronin (Hertha BSC) en Josip Simunic (1899 Hoffenheim) is echter een zware slag geweest voor Hertha. Afgelopen weekend ging promovendus SC Freiburg er met een 0-4 overwinning vandoor uit het Olympiastadion.