Jong Ajax-trainer Huistra: "Kunnen AZ verslaan"

Jong Ajax treedt vanavond in het bekertoernooi aan tegen AZ. Ook in Amsterdam ziet men kans op een stunt tegen de landskampioen

Eerder gaf Ronald Koeman al aan dat hij Jong Ajax een team vindt dat van Eredivisie-niveau is. Jong Ajax-trainer Pieter Huistra denkt ook dat zijn team kan gaan stunten, ook zonder de versterkingen van het eerste elftal, waaronder Rasmus Lindgren en aanwinst Marko Pantelic.

"Met mijn eigen jongens kunnen we AZ verslaan, maar met een aantal jongens van het eerste elftal erbij wordt die kans groter. Als we door het vuur gaan en als een hecht collectief spelen dan kunnen wij winnen."

Huistra hoopt op een stunt. "Ik wil gewoon AZ verslaan met een zo sterk mogelijk team. Ik geloof in mijn eigen jongens, maar ook in die uit het eerste. We hebben maandag goed getraind. Er is goed samengewerkt en die gaan echt wel door het vuur voor elkaar. De groep is gretig en werkt keihard. Dit is voor die jongens een hele mooie wedstrijd en bovendien een mooie uitdaging om tegen AZ voor een stunt te zorgen. Ik zie het wel gebeuren."

In het seizoen 2001-2002 bereikte Jong Ajax de halve finale van het bekertoernooi. Destijds sneuvelde het team pas vanaf de strafschopstip tegen FC Utrecht.