Uitslag Sparta Praag - PSV

PSV heeft in de Europa League met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Praag. Nadat het lang 0-0 bleef werden alle doelpunten gescoord in het laatste kwartier, dankzij een strafschop in blessuretijd voorkwam de ploeg uit Eindhoven een nederlaag.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al na twee minuten een eerste kans. Een schot van Lazovic werd gekeerd door de keeper. Daarna bleef de wedstrijd lang in evenwicht en waren er nauwelijks kansen te noteren. Het gevaarlijkste moment kwam vlak voor rust van Zeman, zijn afstandsschot stelde PSV-keeper Isakkson op de proef.

In de tweede helft was er aanvankelijk hetzelfde beeld. Na tien minuten was er een schot op doel van Wilfried, maar dat ging over. Het gevaarlijkste moment van de wedstrijd tot dan toe kwam toen de bal na een misser van Isaksson op de paal terecht kwam. Namens PSV schoot Dzsudzsák uit een vrije trap net naast.

In het laatste kwartier veranderde de wedstrijd compleet. Sparta Praag kwam op een 1-0 voorsprong toen Hubnik scoorde. Het leek de doodsteek voor PSV, maar dat kwam verrassend al snel weer langszij. Nadat Reis eerst nog een penalty werd onthouden, schoot hij iets later de 1-1 binnen.

In de 87e minuut leek dan toch het doek te vallen toen Zeman de thuisclub op een 2-1 voorsprong zette. Maar ook deze kon niet vastgehouden worden. In de blessuretijd kreeg PSV een strafschop en kwam zo toch nog op een gelijkspel.

Sparta Praag – PSV 2-2
76' Hubník 1-0
80' Reis 1-1
87' Zeman 2-1
90+1' Reis 2-2 (pen)

Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: McDonald (Sch)
Stadion: AXA Stadion
Gele kaart: Repka, Hoheneder, Wilfried (Sparta Praag), Ooijer, Manolev (PSV)

Opstellingen

Sparta Praag: Blanek, Kusnír, Hubník, Repka, Hoheneder, ofcák, Hucek, Vacek (Kucka/85), Zeman (Kalouda/90+5), Wilfried, Holenda (Kadlec/79)

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Simons, Pieters, Bakkal, Toivonen, Engelaar, Lazovic, Koevermans (Reis/64), Dzsudzsák

Submitter:  Bron: FOK!sport