Kubica: "Ik bekijk mijn opties voor volgend jaar

Robert Kubica heeft toegegeven dat alle heisa rondom Renault zijn toekomstplannen bemoeilijkt. De Pool zit volgend jaar zonder zitje nadat BMW besloot uit de Formule 1 te gaan.

Er werd verwacht dat Renault zijn toekomstige werkgever zou worden, maar dat de vragen over het voorbestaan van het team het voor hem erg moeilijk voor hem maakt.

Robert Kubica zei tegen Autosport: "Natuurlijk is Renault één van de mogelijkheden, maar we moeten nu afwachten wat de beslissing is al is Renault niet de enige optie dus we moeten kijken naar de andere."

Kubica is dit jaar gelinkt aan Williams, McLaren, Ferrari en Renault maar de stoeltjes worden steeds beperkter. En zijn prestaties dit jaar in een niet zo competitieve auto hebben zijn reputatie geen goed gedaan. Aan het einde van het vorige seizoen werd er van uit gegaan dat BMW zijn mogelijke kansen op het kampioenschap hadden gekost door het niet doorontwikkelen van de auto.

"Er is nog geen duidelijkheid waar ik zal rijden, maar ik hoop heel snel een beslissing te maken. Dan weet ik waar ik heen ga en voor wie ik zal racen." sloot Kubica af.