Beerens: "Goals helpen ons over dode punt heen"

Het loopt dit seizoen nog niet bij sc Heerenveen, dat vanavond aantreedt in de groepsfase van de Europa League tegen Sporting Portugal.

Met name het maken van doelpunten vormt momenteel een probleem in Friesland. De afgelopen seizoenen scoorde Heerenveen altijd makkelijk, maar dat is dit seizoen anders. "We krijgen kansen en hebben er de spelers voor, maar het lukt maar niet," probeert aanvaller Roy Beerens een verklaring te vinden voor de huidige improductiviteit op de website van de Friese club.

Ook in de derby tegen FC Groningen ging de bal er maar niet in voor Heerenveen. Beerens: "We moeten gaan scoren, anders gaat het in alle opzichten tegen je werken." In negen officiële wedstrijden werd er pas vier keer het net gevonden door de Friezen. "Ik heb er geen verklaring voor, maar ze moeten een keer gaan vallen. Doelpunten kunnen ons over het dode punt heen helpen," denkt Beerens.

Ook trainer Jan de Jonge beseft dat zijn ploeg momenteel moeilijk scoort. "Soms sta je bijna op de doellijn en wil de bal er nog niet in. Het gaat niet alleen om de speler die mist. Scoren is een kwestie van teamwork. Om te scoren moet je in de zestien van de tegenstander komen. Als dat lukt, komen de goals vanzelf. Daar werken we hard aan, maar we hebben tijd nodig om de patronen er in te slijpen."