Lauda: "Renault moet zwaar worden bestraft"

Renault zou volgens oud-coureur Niki Lauda een zware straf moeten krijgen voor het opzettelijk laten crashen van Nelson Piquet jr. in de Grand Prix van Singapore in 2008. Het team liet gisteren weten niet beroep te gaan tegen de aantijgingen van Piquet.

"Dit is het slechtste dat de Formule 1 ooit is overkomen", verklaarde de drievoudig wereldkampioen tegenover de Britse krant The Daily Mail. "Ik kan mij maar één incident herinneren dat hier een beetje bij in de buurt komt en dat was toen Michael Schumacher zijn Ferrari op de racelijn parkeerde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco in 2006, om zo Fernando Alonso te dwarsbomen. Maar dit is nog vele malen erger. Het gaat hier om het manipuleren van een race. Bovendien werd de veiligheid van Piquet en die van de andere coureurs in gevaar gebracht."

"Het spionageschandaal rond McLaren van twee jaar geleden (waarvoor het team een boete van 100 miljoen dollar kreeg, red.) was ook ernstig, maar het was niet de eerste keer dat monteurs technische data met elkaar bespraken. Dit is echter nog niet eerder voorgekomen. De Formule 1 is zwaar beschadigd en de FIA zal Renault zeer zwaar moeten straffen om de geloofwaardigheid van de sport te herstellen."