Schöne zet WK nog niet uit het hoofd

Lasse Schöne beleefde afgelopen vrijdag één van de grootste dieptepunten uit zijn loopbaan. Tijdens een training scheurde de middenvelder van NEC de kruisband van zijn linkerknie volledig af.

Schöne zal vrijdag een operatie ondergaan, waarbij er een nieuwe kruisband wordt geplaatst. De Deen wacht een herstelperiode van zes tot negen maanden. In een gesprek met de Gelderlander liet Schöne zien dat hij optimistisch is en met strijdlust zijn revalidatie wil aangaan.

"Met het oog op het WK wil ik zo snel mogelijk fit worden. Ik ga uit van zes maanden. Niet van negen," bleef Schöne positief. "Ik hoop op het eind van het seizoen nog wat wedstrijden mee te pikken. Ik zal niet beweren dat ik dan zeker geselecteerd word, maar de bondscoach zei zelf nog: als ik op tijd wedstrijdfit ben, kan het zelfs een voordeel zijn omdat ik dan geen lang seizoen in de benen heb."

Vanuit vele hoeken kreeg Schöne al steunbetuigingen, maar de reactie van de Deense bondscoach Morten Olsen deed hem het meest. "Als ik rond een interland toevallig in Denemarken kon zijn, moest ik beslist naar het spelershotel komen. Konden we bijpraten. Even weer bij de jongens zijn. Dat telefoontje voelde goed," aldus de 23-jarige middenvelder.

"Ik begreep dat er met de knieband niet veel mis is. Bij mij halen ze de nieuwe kruisband uit mijn hamstring," legt Schöne verder uit. "Ik wil zo snel mogelijk fit worden. Daar gaat het om. En die knie komt er sterker uit," is de Deen vastberaden.