Uitslag Olympiakos Piraeus - AZ

AZ is er niet in geslaagd om in de eerste wedstrijd in de Champions League minimaal een gelijkspel te behalen. Op bezoek bij Olympiakos Piraeus verloor het team van Ronald Koeman met 1-0.

Verdediger Vasilis Torosidis was bij de Grieken de man van de wedstrijd. Zijn doelpunt uit een vrije trap, zo'n tien minuten voor het einde, levert Olympiakos de eerste drie punten in groep H op.

AZ bleek daarna niet in staat om nog een gelijkmaker te produceren. Ook het inbrengen van Jeremain Lens, die meteen na de goal Maarten Martens verving, had geen invloed op de score.

Op dinsdag 29 september speelt AZ de eerste thuiswedstrijd in de Champions League. Tegenstander is Standard Luik, dat woensdag met 2-3 van Arsenal verloor.

Karakteristieken:

Olympiakos Piraeus – AZ 1-0
79' Torosidia 1-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Kassai (Hon)
Stadion: Karaiskaki
Gele kaart: Mendes da Silva, Schaars (AZ)

Opstellingen

Olympiakos Piraeus: Nikopolidis, Zewlakow, A.Papadopoulos, Mellberg, Raúl Bravo, Torosidis (Oscar/85), Dudu, C.Ledesma, Zaïri, Diogo (Mitroglou/75), Leonardo(Stoltidis/82)

AZ: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli, Dembélé, Mendes da Silva (Luijckx/71), Martens (Lens/80), Schaars, Holman, El Hamdaoui (Pellè/77)