[SilkWay] Sainz en Kabirov eerste winnaars

Carlos Sainz en Firdaus Kabirov zijn de winnaars geworden van de eerste Silk Way Rally. Uiteindelijk kwamen er 34 auto's en 16 vrachtwagens over de finish in Ashgabad.

Hiermee streken Volkswagen en Kamaz de eer op. Sainz kreeg de overwinning in zijn schoot geworpen nadat Nasser Al Attiyh zijn auto op de laatste dag over de kop rolde en zich moest terug trekken uit de rally. Kabirov was de hele rally al oppermachtig. Dit werd mede veroorzaakt door problemen bij Gerard de Rooy en Ales Loprais die respectievelijk tweede en derde in de einduitslag werden.

Vandaag hebben de drie presidenten van de landen waar de rally plaatsvond de coureurs en medewerkers verwelkomt die aan de rally hebben deelgenomen. President van Turkmenistan Gurbanguly Berdimukhamedov, Dmitriy Medvedev van Rusland en Nursultan Nazarbaev van Kazakhstan kwamen bijeen in de aankomstplaats, op het strand van de Kaspische zee, om de finish van de eerste rally te vieren. Vooral Medvedev was zeer verheugd met de prestaties van het Russische Kamaz-team dat vier coureurs in de top zes had bij de vrachtwagens.

Submitter:  Bron: FOK!Sport