[WK Honkbal] Oranje verslaat Olympisch kampioen

Het Nederlandse honkbalteam heeft op het WK voor een daverende verrassing gezorgd door Olympisch kampioen Zuid-Korea te verslaan. In de eerste wedstrijd van de tweede ronde, die deels in Nederland wordt gespeeld, werd het 4-2 voor Oranje.

In de eerste inning kreeg het Nederlands team gelijk drie man op de platen. Echter werd deze kans door goed verdedigingswerk van Zuid-Korea teniet gedaan. In de derde inning sloegen de Koreanen zelf toe. Het maakte twee punten en nam dus een voorsprong. In de vierde inning deed Nederland gelijk wat terug en maakte de 1-2.

Het duurde vervolgens tot de achtste inning voordat het team de wedstrijd kon kantelen. Met twee man op de honken sloeg Sidney de Jong een homerun, waardoor het team een 4-2 voorsprong nam. In het vervolg kregen de Koreanen geen mogelijkheid meer om te scoren en dus was de eerste overwinning een feit voor Oranje. Het team strijdt met zeven andere landen om vier plaatsen voor de finaleronde in Italië. Naast Zuid-Korea zit Nederland onder meer met Cuba, Puerto Rico en Venezuela in de groep.