AZ wijzigt stadionnaam voor CL-duels

AZ gaat zijn thuiswedstrijden in de Champions League spelen in het 'Dirk Scheringa Stadion'. De landskampioen moet van de UEFA de naam van het stadion tijdelijk aanpassen.

Deelnemers aan de Champions League mogen in hun thuisduels geen sponsor in de stadionnaam gebruiken. AZ moet ook de reclameborden aanpassen, want ook daarop mogen niet meer de letters DSB te zien zijn.

Op het wedstrijdshirt van AZ mag de sponsor gewoon blijven staan, al moeten op trainingspakken, bidons en tenues de letter B worden afgeplakt. AZ speelt in poule H van de Champions League thuis tegen Standard Luik (29 september), Arsenal (20 oktober) en Olympiakos Piraeus (24 november).

De Alkmaarders zijn niet de enigen die hun stadionnaam tijdelijk moeten aanpassen. Het Emirates Stadium van Arsenal heeft tijdens Champions League-duels de officiële naam van het oude Highbury; 'Arsenal Stadium'. Luchtvaartmaatschappij Emirates is geen sponsor van het Champions League-toernooi.

Bayern München hoeft om die reden haar Allianz Arena niet te hernoemen, want Allianz is wel een sponsor van het Europese kampioenenbal.