[Vuelta] Gesink ging voor ritzege

Robert Gesink werd vandaag derde in de etappe en pakte tijdwinst op zijn concurrenten van het algemeen klassement. Toch baalde de kopman van Rabobank na afloop.

"Het was mij in eerste instantie om de ritzege te doen. Met de leiderstrui was ik toch iets minder bezig", aldus Gesink op de website van zijn ploeg. "De dagzege, daar was het mij in eerste instantie om te doen. Het was vandaag de bedoeling vooral daarvoor alles uit de kast te halen. Zoveel kansen om een rit te winnen in deze Vuelta zal ik niet krijgen. Je moet de mogelijkheden pakken, die komen."

Gesink denkt niet dat er meer in zat. "In de laatste kilometer reed ik op mijn max. Het was een hectisch slot. Veel lawaai in mijn oortje, waarschijnlijk aanmoedigingen. Mosquera in mijn wiel en die twee vlak voor mij. In de laatste vijfhonderd meter vlakte het wegdek weer een beetje af. Dat was mijn pech, want anders was ik er nog wel bijgekomen. Ik dacht 'shit, weer net niet'. Dat gevoel overheerst nu toch wel een beetje, maar de voldoening zal ook nog wel komen."