Evans biedt Gesink excuses aan

Wielrenner Cadel Evans heeft voorafgaande aan de tiende etappe van de Vuelta a España zijn excuses aan Robert Gesink aangeboden. De Silence-Lotto-coureur was na afloop van de etappe van gisteren niet te spreken over de Rabo-renner die hem in de sprint opgehouden zou hebben.

Evans ging aan de leiding in de Vuelta, maar verloor de leiding omdat Alejandro Valverde bonificatieseconden pakte. De Australiër meende dag Gesink hem in de sprint afgesneden had en maakte daar na de streep veel misbaar over. Ook leek hij een kopstoot richting de Varssevelder uit te delen.

"Sorry, ik had niet zo moeten reageren," zei Evans vandaag tegen Gesink die daarop de hand van zijn rivaal schudde. "Ik was gefrustreerd en liet hem dat iets te duidelijk weten. Ik heb niks tegen Robert."

De ploegleider van Evans, Hendrik Redant, is blij dat de kou uit de lucht is nu. "Gesink doet zoiets niet opzettelijk. Dat heb ik ook tegen Cadel gezegd. We hebben het er over gehad en hij was het met me eens dat hij naar Robert toe moest om het uit te praten. Dat is nu gebeurd."