Benitez: "Babel mag niet weg"

Liverpool-manager Rafael Benitez heeft duidelijk gemaakt dat Ryan Babel dit seizoen niet mag vertrekken bij The Reds. Babel klaagde onlangs in de media over een gebrek aan speeltijd op Anfield en liet weten niet afwijzend te staan tegenover een tijdelijke terugkeer naar Ajax.

Op de website van Liverpool maakt Benitez duidelijk dat hiervan geen sprake zal zijn. Ook Albert Riera toonde zich onlangs ontevreden over de weinige speelminuten die hij krijgt van zijn manager.

Benitez bekritiseert de uitspraken van beide aanvallers op het digitale thuis van The Reds. "Albert en Ryan spelen op dezelfde positie en moeten met elkaar concurreren. Dat is goed voor Liverpool. Mijn opdracht is simpel, op het veld moeten spelers laten zien wat ze kunnen en imponeren."

"Ryan weet dat hij niet weg mag. Hij is een goede speler met veel talent," stelt Benitez duidelijk. "We moeten met hem praten en zien hoe hij zich de komende maanden gaat ontwikkelen. Met het WK in zicht willen veel spelers laten zien wat ze kunnen en wanneer ze dat iedere training laten zien, dan wordt de kans op een plek in de basis groter."