Franse ploeg uitgekeken op Domenech

De Franse voetbalbond FFF blijft vooralsnog bondscoach Raymond Domenech steunen, maar voor het overige kan de keuzeheer van de Franse nationale ploeg nog maar op weinig steun rekenen in zijn eigen land.

In Le Parisien spaart aanvaller Thierry Henry zijn coach niet. De speler van FC Barcelona doet een aantal rake uitspraken over Domenech, over wie hij zeer ontevreden is. "Dit werkt niet," is de conclusie van Henry.

Frankrijk is met drie WK-kwalificatiewedstrijden te gaan nog allerminst zeker van de eindronde in Zuid-Afrika in 2010. Woensdag spelen Les Blues het cruciale duel met koploper Servië. Na het gelijkspel tegen Roemenië afgelopen weekend (1-1) kreeg Domenech een lading kritiek over zich heen.

Na de fans en de journalisten lijken nu ook de spelers het gehad te hebben met Domenech. "Trainer, er is iets dat we u moeten vertellen. Ik spreek in naam van de ploeg," laat Henry optekenen.

"We raken verveeld tijdens je trainingen. In twaalf jaar bij het Franse team heb ik deze situatie nog nooit meegemaakt. We weten niet hoe we moeten spelen, waar we op het veld moeten lopen en hoe ons te organiseren. We weten gewoon niet wat we moeten doen. Een speelstijl ontbreekt, dit werkt niet."