Liuzzi opvolger Fisichella bij Force India

Vitantonio Liuzzi keert terug als coureur in de Formule 1. De Italiaan was testrijder bij Force India en dat team geeft hem voor de rest van het seizoen een racestoeltje. Bij de Indiase renstal was een stoeltje vacant na het vertrek van Giancarlo Fisichella naar Ferrari.

De benoeming van Liuzzi bij Force India komt niet als een verrassing, omdat de Italiaan dit jaar een van de weinige testcoureurs in de Formule 1 was die met de 2009-auto gereden heeft. Zo testte hij afgelopen donderdag nog op het vliegveld van Kemble de aerodynamica die voor Monza gebruikt gaat worden.

Liuzzi maakte in 2005 zijn debuut in de Formule 1 bij Red Bull Racing en behaalde gelijk een punt. Daarna reed hij in 2006 en 2007 voor Scuderia Toro Rosso om vervolgens vanaf 2008 testcoureur bij Force India te worden. "Ik kan niet wachten om weer te gaan racen, zeker omdat mijn thuisrace in Monza er aan komt," zei een dolblije Liuzzi. "Ik dank Vijay Mallya voor de kans die hij mij gegeven heeft, zeker nu het team een fantastisch presterende auto heeft. Ik ben zeer gemotiveerd en hongerig om meer punten binnen te slepen. Jammer dat dit door het ongeval van Felipe komt, maar dit is de kans om aan de mensen te laten zien wat ik waard ben en ik kijk er dan ook erg naar uit."

Submitter:  Bron: FOK!sport