Volleyballers verliezen van Rusland

De Nederlandse volleybalploeg heeft de eerste nederlaag geleden tijdens het EK in Turkije. Op de derde speeldag van het evenement was titelkandidaat Rusland in vijf sets te sterk: 25-23, 25-22, 22-25, 23-25 en 15-10.

Oranje maakte indruk door een 2-0 achterstand in sets goed te maken. Maar ook in de eerste twee sets speelde Nederland bepaald niet slecht. Het huizenhoge blok, de harde hoge aanval en de vernietigende service van de Russen gaf toen echter de doorslag.

Later in het duel gunde bondscoach Peter Blangé exponenten van de jonge garde de kans om te stunten. En dat pakte verrassend goed uit. Met Niels Klapwijk, Lars Lorsheijd en Jeroen Rauwerdink lukte het zowaar om het Russische front te doorbreken. In de laatste drie sets waren alleen Jelte Maan, Wytze Kooistra, Yannick van Harskamp en (de nieuwe aanvoerder) Robert Horstink overgebleven van de oorspronkelijke basisopstelling. Deze jonge ploeg wist met flitsend spel twee sets te winnen, maar kwam tekort in beslissende serie. Daarin sloeg Rusland een gat door vier keer direct te scoren met de service.

Na afloop waren er gemengde gevoelens binnen de Nederlandse ploeg. "We hebben goed gespeeld, maar verliezen is natuurlijk nooit leuk", vertelde uitblinker Robert Horstink. "Je merkt toch dat je tegen de absolute top speelt. Wij kunnen een leuk balletje spelen, maar deze jongens slaan net iets harder en zitten net iets hoger dan de rest."

Bondscoach Peter Blangé was erg te spreken over de prestaties van zijn invallers, maar trok nog geen conclusies over de basis voor de volgende wedstrijd. "Ik denk niet in de basis en de rest. Er is een startopstelling en er zijn jongens die kunnen invallen. En iedere wedstrijd is altijd weer anders."

Nederland is nu uitgespeeld in poule B, waarin morgen (zondag) ook nog wordt gespeeld. Na de rustdag (maandag) neemt Oranje één nederlaag mee naar de nieuwe poule waarin nog drie wedstrijden op het programma staan.

Submitter:  Bron: FOK!sport