[US Open] Unicum: top 16 mannen door

Voor het eerst sinds de invoering van de open era bij het tennis, in 1968, zijn alle top zestien geplaatste spelers erin geslaagd zich te kwalificeren voor de derde ronde van een grand slam. Dit gebeurde tijdens de US Open op Flushing Meadows, waar gisteren onder anderen Rafael Nadal en Andy Murray zich plaatsten voor de derde ronde.

Murray ging verder na winst tegen Paul Capdeville. De eerste set ging soeverein naar de Brit, die daarna in de tweede set één zwak moment kende. Dit kostte hem direct de set. Uiteindelijk schakelde de nummer twee van de plaatsingslijst een beetje bij en won uiteindelijk eenvoudig van de Chileen; 6-2, 3-6, 6-0 en 6-2.

Ook Nadal moest een set afstaan, ondanks een voortvarende start. In de eerste set trakteerde hij zijn Duitse opponent Nicolas Kiefer op een bagel, maar de tweede set was dan weer voor Kiefer. De Duitser bleef daarna goed spelen en maakte het Nadal bij vlagen lastig. Echter had Nadal op de momenten waarom het ging telkens net dat beetje extra, waardoor de derde en vierde set uiteindelijk naar de Spanjaard gingen; 6-0, 3-6, 6-3 en 6-4.