Man. United kan transferverbod verwachten

Manchester United wacht mogelijk een zelfde zware straf als dat Chelsea eerder al heeft gekregen. De Londenaren mogen vijftien maanden geen spelers aantrekken, omdat ze op incorrecte wijze een voetballer aantrokken.

De Mancunians contracteerden deze zomer Paul Pogba, die tot dan toe bij Le Havre speelde. In maart is de speler pas zestien geworden. The Times bericht dat de Franse club een gelijke aanklacht heeft ingediend als dat tegen Chelsea is gedaan.

De beschuldiging luidt onder meer dat The Reds ronselpraktijken voeren. Hiervan zou Pogba al in november 2006 zijn benaderd door United. Hierbij was de afspraak dat hij dit jaar naar Engeland zou verkassen en dat zijn ouders een flinke som geld bijgeschreven kregen. "De straf van Chelsea is bemoedigend voor onze zaak", begint de algemeen directeur van Le Havre, Alain Belsoeur van Le Havre. "Wij geven jaarlijks vijf miljoen uit voor onze jeugdopleiding bij een omzet van twaalf miljoen. Dat doen we niet om andere clubs te helpen aan talenten."

Wanneer de zaak door de FIFA behandeld zal worden is nog onduidelijk. United had een korte verklaring op de aanklacht: "Complete nonsens. Alles is gegaan volgens de regels van de UEFA."