Anjema wint eerste wedstrijd van seizoen

Laurens Jan Anjema is er donderdagavond in geslaagd om de laatste acht te bereiken van de Wolverhampton Open 2009. De 26-jarige Hagenaar won in de eerste ronde van het met 20.000 Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi in Engeland van de Nieuw-Zeelander Kashif Shuja.

Voor de als eerste geplaatste Anjema was het de eerste keer sinds juni 2009 dat hij in actie kwam en dat was te merken ook. De Nederlands kampioen kwam nog wel sterk uit de startblokken, maar in de tweede game kwam de klad in het spel van de nummer dertien van de wereld. Na het verlies van het tweede bedrijf schroefde Anjema echter weer het tempo op, waarna hij niet meer in de problemen kwam tegen de mondiale nummer vijfenveertig. Het werd uiteindelijk 11-6, 9-11, 11-5 en 11-6.

"Een typische eerste wedstrijd van het seizoen", was het korte commentaar van de linkshandige Nederlander die in 2008 de finale verloor van de dit jaar ontbrekende Adrian Grant. In de kwartfinales moet Anjema het nu opnemen tegen Joey Barrington uit Engeland, de zoon van de legendarische Jonah Barrington.

Submitter:  Bron: FOK!sport