[SF] Van Dam gaat voor PSV rijden

Vanaf aankomend weekend zal, tijdens de vierde ronde in Superleague Formula by Sonangol, een nieuw gezicht in de auto van PSV te bewonderen zijn. Carlo van Dam zal vanaf dat moment de plaats innemen van Dominick Muermans, die de eerste helft van het seizoen achter het stuur plaats nam.

De 23-jarige Van Dam heeft al een indrukwekkend curriculum vitae opgebouwd met daarin onder andere het Europees Kampioenschap Karting in 2001 en de titel in het Japanse F3 kampioenschap vorig seizoen. De coureur had al meteen een goed gevoel over de samenwerking: "Ik heb een gesprek gehad met Marcel van de Bunder – commercieel directeur van PSV - en had meteen het gevoel dat we op één lijn zaten. Voor PSV is het belangrijk dat ik goede resultaten behaal en daar zal ik uiteraard mijn uiterste best voor doen."

PSV staat momenteel op een teleurstellende achttiende plaats in het algemeen klassement en de druk is dus hoog op de nieuweling. Daarnaast realiseert Van Dam zich ook dat het lastig wordt om midden in het seizoen in te stappen: "Ik besef me dat ik meteen wat moet laten zien, maar ik moet ook reëel zijn. De andere coureurs kennen de auto al veel beter en ik zal de vrije trainingen dan ook optimaal moeten gebruiken om deze achterstand zo goed mogelijk in te halen. Ik zie dit echter vooral als een uitdaging en ga er in ieder geval alles aan doen om een goed resultaat te halen en de PSV-fans trots te maken."

Het circuit waar de races aankomend weekend worden gereden is in elk geval niet nieuw voor de coureur: "Ik ken Estoril redelijk goed inderdaad. Ik heb een paar jaar geleden met Formule Renault 2.0 daar gereden en ook getest met Formule 3. Normaal gesproken behaal ik goede resultaten hier dus hopelijk kan ik die lijn ook in de Superleague Formula doorzetten."

Submitter:  Bron: FOK!sport