NEC zet juridische stappen tegen Ntibazonkiza door

NEC is helemaal klaar met Saidi Ntibazonkiza. Ondanks meerdere pogingen om tot een oplossing te komen, laat de aanvaller nog altijd verstek gaan op de trainingen van de Nijmegenaren. Het geduld van Nijmeegse zijde is nu definitief op.

"Welke stap we als eerste zetten, overleggen we vandaag met de advocaten van de belangenvereniging Federatie Betaald Voetbal Organisatie (FBO), die ons in de zaak bijstaat," aldus technisch directeur Carlos Aalbers tegen het Algemeen Dagblad. "Ook wat we exact van Saïdi eisen, weet ik niet. Dat is eveneens aan de juristen. Het enige zekere is dat we nu echt juridische stappen tegen Saïdi nemen en we onze rechten veilig gaan stellen."

NEC sprak vorige week met de FBO en Ntibazonkiza, waarbij de club een ultimatum stelde aan de aanvaller. Ntibazonkiza moest de training voor dinsdagavond hervatten, maar NEC hoorde sinds het gesprek niets meer van hem. Aalbers: "We hebben Saïdi opnieuw een handreiking gedaan en hem duidelijk gemaakt dat hij moet komen trainen. Daarbij is duidelijk gemeld dat we gerechtelijke stappen ondernemen indien hij hierop niet inging."

"Tot op dit moment heb ik dus niets gehoord. Dat we dit nu doen, is sinds vorige week in ieder geval bij Saïdi bekend. Dit is uitgelopen op een teleurstelling voor NEC en ook voor de speler," gaat de technisch directeur verder. "Voordat dit alles gebeurde hadden Saïdi en wij een mooie toekomst voor elkaar in petto. Ondanks diverse pogingen om hem tot inkeer te brengen, is dat helaas niet gelukt."