[US Open] Safina ontsnapt tegen Rogowska

Dinara Safina is door het oog van de naald gekropen tijdens haar eerste ronde partij op de US Open. De nummer één van de wereld stond in de derde set tweemaal een break achter tegen de Australische Olivia Rogowska, maar wist de wedstrijd uiteindelijk nog uit het vuur te slepen; 6-7 (5), 6-2 en 6-4.

De Russische begon aardig aan de wedstrijd en kwam een break voor in de eerste set. Deze gaf ze echter op het eind van de set uit handen, waardoor een tiebreak noodzakelijk was. Hierin verspeelde ze een minibreak voorsprong en verloor uiteindelijk de tiebreak met 5-7. In de tweede set stelde Safina snel orde op zaken en won deze set eenvoudig met 6-2.

In de derde set nam Rogowska, de nummer 167 van de wereld, brutaal een break voorsprong en had op 3-0 zelfs twee breekkansen. Safina wist deze echter weg te werken en in de volgende game terug te breaken. Hierna vielen nog diverse breaks te noteren (er waren in totaal veertien breaks), waarbij de break van Safina op 4-4 fataal was voor de 18-jarige Australische. Na ruim twee en een half uur tennis maakte Safina een eind aan de wedstrijd op haar eerste wedstrijdpunt.

Submitter:  Bron: FOK!sport