De Guzman: "Spannend als telefoon gaat"

Om Jonathan de Guzman is nog altijd veel te doen. Valencia wil de middenvelder van Feyenoord graag aantrekken, maar moet eerst Ever Banega van de hand zien te doen om de transfer te voltooien. Een onzekere periode derhalve voor De Guzman.

Zelf twijfelt De Guzman niet over Valencia. "Het is een mooie club en ik zou het een mooie uitdaging vinden," vertelde de middenvelder tegen de aanwezige media na de wedstrijd tegen FC Twente (1-1). "Mijn broer Julian (die voor Deportivo La Coruna uitkwam, red.) heeft me ook verteld dat Spanje een mooie competitie heeft. Veel clubs daar kunnen goed voetballen, dus niet alleen de topclubs. Als liefhebber zie ik het wel zitten om daar heen te gaan."

Voorlopig is Valencia echter nog niet van Banega af en zit De Guzman in de wachtkamer. "Ze weten daar dat ik zelf wel akkoord ben met een overstap, het gaat nu nog om wat persoonlijke dingen en de vraag of die speler weggaat. Het is spannend, we zien wel wat er gaat gebeuren." De transferperikelen hadden volgens de middenvelder geen invloed op hem tijdens het duel met Twente. "Als prof mag je daar niet aan denken tijdens de wedstrijd."

Al met al beleeft De Guzman onzekere dagen. "Elke keer als de telefoon gaat en ik zie op mijn schermpje dat het mijn zaakwaarnemer is, ga ik denken: 'is er nieuws'?", aldus de middenvelder, die zijn belangenbehartiger Jan de Visser de laatste dagen geregeld aan de lijn heeft. "Zeker één keer per dag heb ik contact met hem over wat er speelt."

Het zou echter ook zomaar kunnen dat de in Canada geboren middenvelder volgende week nog steeds Feyenoorder is. Een doemscenario? "Nee hoor, ik zou het niet erg vinden om bij Feyenoord te blijven," maakte De Guzman duidelijk. "Voorlopig ben ik nog steeds Feyenoorder en de trainer wil me houden, dat geeft een goed gevoel."

"Natuurlijk speelt de financiële kant van het verhaal ook mee, maar ik vind het ook goed als ik straks nog bij Feyenoord zit. Chelsea? Zij hebben nog niet concreet laten zien wat ze willen. Bij Valencia is het plaatje duidelijker."