VdV niet naar HSV, wellicht Tottenham

Rafael van der Vaart zal niet terugkeren naar zijn oude club Hamburger SV. De middenvelder moet weg bij Real Madrid maar heeft nog altijd geen nieuwe club.

HSV heeft geen interesse meer in de Oranje-international. De Duitse club zal deze transferperiode geen spelers meer aantrekken, dus ook geen Van der Vaart. "We ondernemen geen actie meer op de transfermarkt. Ook een terugkeer van Van der Vaart is uitgesloten", aldus Bernd Hoffmann, voorzitter van HSV.

Naar welke club Van der Vaart zal vertrekken, is nog altijd niet duidelijk. Een aanbod van het Turkse Besiktas heeft de middenvelder afgeslagen. Mogelijk vertrekt VdV naar Tottenham Hotspur. The Spurs hebben een probleem op het middenveld na het wegvallen van Luka Modric. De Kroaat blesseerde zich zaterdag tegen Birmingham City en blijkt zijn kuitbeen gebroken te hebben. Modric komt dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie.

Als vervanger voor Modric ziet de clubleiding in Van der Vaart een goede oplossing. Real Madrid schijnt vijftien miljoen euro te vragen voor Van der Vaart.