AZ en Heerenveen op tribune voor Assaidi

AZ en sc Heerenveen hebben interesse in Oussama Assaidi van De Graafschap. Maandagavond zat Max Huiberts namens AZ op de tribune tijdens de wedstrijd tegen FC Oss. Vrijdag speelde De Graafschap tegen FC Omniworld, toen was Riemer van der Velde aanwezig namens Heerenveen.

Assaidi breekt dit seizoen pas echt door bij de Doetinchemmers. Vorig seizoen in de Eredivisie kwam hij niet veel aan spelen toe onder Darije Kalezic. Sinds dit seizoen heeft Assaidi een basisplaats veroverd en doet hij het uitstekend. Door zijn goede spel heeft hij nu de interesse gewekt van de twee clubs uit de Eredivisie. Zelf denkt de aanvaller dat hij nog niet klaar is voor een overstap naar deze clubs in de Eredivisie.

"Ik wil lekker voetballen, vorig seizoen heb ik te weinig gespeeld. Ik verwacht niet dat ik naar een andere club ga", aldus Assaidi tegenover De Gelderlander. Ook trainer Kalezic vindt een transfer nog te vroeg voor zijn pupil. "Hij kan zich hier nu doorontwikkelen. Bij een club in de subtop zou hij heel weinig speelminuten krijgen. Zo ver is hij nog niet. Ik zou, als ik hem was, nog niet kiezen voor een andere club. En ik denk dat hij zelf ook geduld heeft."