Toro Rosso rijdt kleurloze race

Scuderia Toro Rosso kende in België een kleurloze race. Jaime Alguersuari raakte betrokken bij de crash in Les Combes en kon al in de eerste ronde uitstappen. Sébastien Buemi kwam niet verder dan plaats twaalf.

"Mijn race duurde niet lang," zei Alguersuari. "Dit gebeurt in het racen en je moet het accepteren. Ik had een redelijke start en de auto liep prima. In bocht twee spinde Jenson en Hamilton moest hem ontwijken waarbij hij op een deel van de baan kwam waar ik al reed. We botsten en mijn auto was te beschadigd om nog verder te gaan. Hopelijk doen we het in de komende races beter."

Teambaas Franz Tost was niet al te blij na de race die het team geen punten opleverde. "De race van Jaime was al na de tweede bocht over na de botsing met Hamilton. Sébastien had een goede start, waarbij hij op plaats elf lag in de tweede ronde en de eerste stint was prima. In de tweede stint kwam hij achter Heikki Kovalainen klem te zitten. We hebben hem eerder binnengehaald voor zijn tweede stop, maar op dat moment was de race al uit onze handen geglipt. Het bewijst maar weer eens dat je voor een goed resultaat in de race je goed moet kwalificeren."