Uitslagen Schotland speelronde 3

Dit weekend stond de derde ronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Glasgow Rangers overklast Hamilton

Glasgow Rangers heeft ook het derde duel in de Schotse competitie winnend af kunnen sluiten. De ploeg wist Hamilton eenvoudig opzij te zetten. Na negentig minuten voetbal stond er 4-1 op het scorebord.

De Rangers zaten na een half uur spelen al op rozen door goals van Whittaker en Boyd. De bezoekers konden in aanvallend opzicht nauwelijks wat terug doen en lieten ook in de verdediging regelmatig een steekje vallen. De thuisploeg kon hier via Whittaker en Boyd, die beide hun tweede treffer maakten, van profiteren. In de slotfase kon McLaughlin nog wat terug doen voor Hamilton, maar het pleit was toen al beslecht.

Celtic wint moeizaam van Hibernian

Ook Celtic heeft nog altijd geen verliespunten in de Schotse competitie opgelopen. De ploeg won, dankzij een treffer van voormalig sc Heerenveen-speler Samaras, van Hibernian.

Samaras was vlak voor de pauze trefzeker voor de bezoekers. In de tweede helft moest Celtic echter met tien man verder, nadat McGeady zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. De thuisploeg slaagde er echter niet in om de overtalsituatie uit te buiten, waardoor ook Celtic nog altijd ongeslagen is.