EK hockey: Brons voor Oranje-heren

De Nederlandse mannen zijn derde geworden op het EK hockey in Amsterdam. De ploeg van Michel van den Heuvel leidde bij rust met 2-1. Na rust voerde Oranje de score op tot 6-1.

Nederland startte aanvallend tegen Spanje. Na ruim een kwartier was het Roderick Weusthof die raak schoot (1-0). De spits tekende ook voor de 2-0 via een mooie tip-in. Een minuut na de tweede Nederlandse treffer mocht de Spaanse aanvoerder Rodrigo Garza vrij uithalen in de Nederlandse cirkel (2-1).
Na rust probeerde Spanje terug te komen in de wedstrijd, maar was het Nederland dat scoorde. Robbert Kemperman draaide naar zijn backhand en schoot raak (3-1). In de laatste tien minuten liep Oranje via Jeroen Hertzberger, Ronald Brouwer en Taeke Taekema uit naar 6-1. Taeke Taekema staat op negen treffers en is momenteel samen met de Belg Jérôme Dekeyser topscorer van het toernooi.

Nederland – Spanje 6-1 (2-1)
18’ 1-0 Weusthof
26’ 2-0 Weusthof
27’ 2-1 Garza
54’ 3-1 Kemperman
62’ 4-1 Hertzberger
65’ 5-1 Brouwer
67’ 6-1 Taekema (sc)

Gele kaart: De Nooijer (NED)