Uitslag Manchester United - Arsenal

Arsenal is vanavond tegen zijn eerste nederlaag van het nieuwe seizoen aangelopen. In de kraker tegen Manchester United bogen de manschappen van trainer Arsène Wenger voor de ploeg uit Manchester. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

The Gunners begonnen het duel met Thomas Vermaelen en Robin van Persie in de basis. Bij Manchester United bestond de voorhoede uit Nani, Luis Antonio Valencia en Wayne Rooney.

In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Op slag van rust bracht Andrei Arshavin Arsenal op voorsprong. De Rus schoot de bal van een flinke afstand tegen de touwen.

Na de pauze betraden de twee teams ongewijzigd het veld. Manchester United liet duidelijk merken dat het niet wilde verliezen en voegde na een kwartier spelen de daad bij het woord. Rooney versierde een penalty, die hij vervolgens ook nog eens benutte.

Daarna kreeg het duel een grimmig karakter. Uiteindelijk werd Diaby de schlemiel van de wedstrijd door de bal achter zijn eigen keeper te werken. Vervolgens wisselden zowel Wenger als Sir Alex Ferguson om de confrontatie in hun voordeel te beslissen, maar het mocht niet meer zo zijn.

In de slotfase kregen beide ploegen nog wel een aantal kansen en werd een gelijkmaker van Van Persie nog afgekeurd. Wenger reageerde vol afschuw op de beslissing van het arbitrale kwartet en werd prompt naar de tribune gestuurd.