Brood: "Niet slagvaardig genoeg"

RKC Waalwijk is er gisteren wederom niet in geslaagd om de eerste punten van het nieuwe seizoen te pakken. In eigen huis verloren de Waalwijkers met 2-0 van ADO Den Haag.

"We waren voorin niet slagvaardig genoeg om een doelpunt te maken," was de duidelijke taal van Brood aan het begin van de persconferentie. "Hoewel we inmiddels was ruimer in ons jasje zitten wat spelers betreft, kregen we op de middag van de wedstrijd te horen dat we vanwege een blessure geen beroep konden doen op Charlison Benschop. Dat was een tegenvaller, hoewel Kevin Vink het als aanspeelpunt in de voorhoede ook redelijk heeft gedaan."

"De 0-1 viel als het ware uit het niets. Zonde, dat we zo op achterstand komen. Na de pauze brachten we Anthony Obodai om wat meer power op het middenveld te krijgen. Voordat we het goed en wel hadden staan, lag de 0-2 er al in. Weer scoorde een lopende man, die was vertrokken uit de as. Al met al moet ik concluderen dat wij vanavond te weinig hebben laten zien. Dit is een erg zure avond voor ons, want we wilden tegen ADO Den Haag punten pakken. Nu gaan we het voetbalvrije weekend dat voor de deur staat zo goed mogelijk proberen te benutten om onze nieuwe spelers in te passen."

Raymond Atteveld, trainer van ADO Den Haag, was logischerwijs een tevreden man. "Je weet vooraf dat het hier lastig wordt," liet hij weten. "Nu we hier dan toch hebben gewonnen, ben ik tevreden en blij. Ik ben uitermate tevreden over onze teamprestatie."