[WK judo] Bosch uitgeschakeld

Edith Bosch kwam zaterdag, tijdens het WK judo, niet verder dan de tweede ronde in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse werd namelijk door Yuri Alvear uit Columbia uitgeschakeld.

Na afloop van de partij gaf Bosch haar tranen de vrije loop. "Ik kan de druk niet aan. In Nederland kan ik gewoon niet goed presteren," snikte de judoka. In de eerste ronde nam ze het op tegen Lkhamdegd Purevjargal uit Mongolië, maar ook toen voelde onze landgenote zich niet in topvorm. "Alle kracht vloeide toen al uit mijn lichaam. Dat kan niet, want ik ben echt super fit. Ik was gewoon zo zenuwachtig dat ik helemaal blokkeerde."

Volgend jaar wordt het WK judo, tot opluchting van Bosch, in Japan gehouden. "Dit mag natuurlijk niet. Ik heb gefaald. Hier zijn geen excuses voor. Ik ben 29 jaar en heb al zo veel medailles gewonnen, maar ik presteer gewoon nooit goed voor eigen publiek. Ik baalde al enorm toen ik hoorde dat de WK in Rotterdam werden gehouden. Misschien ben ik in Japan wel gewoon top. Ik kan denk ik alleen maar uitblinken in allerlei uithoeken van de wereld. Raar maar waar."