Motor Webber gewisseld

Red Bull verwisselt de motor van Mark Webber vóór de kwalificatie. Dit zal niet tot een straf leiden omdat dit nog niet de negende motor van het seizoen is.

De Red Bulls lijken momenteel sneller dan de Brawn GP's, maar ook een stuk onbetrouwbaarder, gezien de twee motorplofs van teamgenoot Sebastian Vettel het afgelopen raceweekend in Valencia. Daar blies Vettel in de derde vrije training en in de race zijn motor op, op zaterdagmorgen een heel oliespoor achterlatend wat in de kwalificatie nog goed te zien was aan het cementpoeder dat erop gestrooid was.

Vettel heeft voor de zes races (inclusief dit weekend) die nog komen gaan, nog maar twee motoren, maar Red Bull denkt niet dat er nog een extra motor nodig is. Die extra motor zou een straf van tien gridplaatsen inhouden.

Webber heeft in de derde vrije training slechts drie ronden kunnen rijden maar geen tijd neergezet omdat er een probleem met zijn krachtbron werd geconstateerd. En in verband met het verbod op het tussendoor testen moeten de coureurs hun oefening vooral halen uit de vrije trainingen voor de races.