Jol: "Anderlecht is lekker dichtbij

Vrijdag werd er geloot voor de poulefase van de Europa League. In de opvolger van de UEFA Cup werd Ajax gekoppeld aan Anderlecht (België), Dinamo Zagreb (Kroatië) en Timisoara (Roemenië). Hoofdcoach van de Amsterdammers, Martin Jol, was niet geheel ontevreden over de indeling.

"Het had slechter gekund, maar ook iets beter", aldus Jol op het digitale thuis van zijn club. "Alle clubs hebben in de voorronde van de Champions League gespeeld, dus het is niet zo dat ze vijfde of zesde in hun nationale competitie werden."

"Anderlecht is lekker dichtbij en Dinamo Zagreb kennen we van een paar jaar geleden. Ik heb wel iets van die duels meekregen, maar ze niet bestudeerd", vervolgde de oefenmeester. Over de derde tegenstander zei hij het volgende: "Wat er in het Roemeense voetbal is gebeurd, weet ik niet, maar ze kunnen allemaal voetballen."

Het wedstrijdschema stemde Jol positief. "Dat we eindigen met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht is niet in ons nadeel", liet hij ook nog weten. Ajax begint thuis tegen Timisoara op zeventien september.