Carney opvolger Braafheid bij FC Twente

Vrijdagmiddag vond de officiële presentatie plaats van FC Twente-aanwinst David Carney. De club uit Enschede wist hem over te nemen van Sheffield United en ziet in hem de opvolger voor Edson Braafheid.

"Wij hebben sinds het vertrek van Edson Braafheid naar Bayern München gezocht naar een opvolger", was de uitleg van Steve McClaren over de aankoop, overigens kan hij op die positie beschikken over Jeroen Heubach, Nicky Kuiper en Slobodan Rajkovic.

"Met Nicky Kuiper hebben wij een getalenteerde speler voor de toekomst. Daarnaast hebben we Jeroen Heubach, die over veel routine beschikt", aldus McClaren tijdens de persconferentie. "Toch wilden we de selectie graag versterken, om zo voor meer concurrentie te zorgen."

FC Twente nam met twee bekende Australianen contact op over Carney. "We hebben Carney bekeken en ook informatie ingewonnen bij Luke Wilkshire en Pim Verbeek, de bondscoach van Australië. Beide waren bijzonder positief over Carney. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat we David aan onze selectie hebben kunnen toevoegen."