'Alonso kan uit verschillende stoeltjes kiezen'

Fernando Alonso lijkt de meeste kans op nieuwe stoeltjes te hebben voor het volgende seizoen. Er wordt gezegd dat de Spanjaard kan kiezen voor Ferrari, Renault en opmerkelijk genoeg McLaren.

De geruchten dat Alonso met het geld van Banco Santander in zal gaan stappen bij het team van Ferrari doen al langer de ronde. Alonso heeft zelf ook openlijk geflirt met Ferrari door er geen geheim van te maken dat hij graag voor het Italiaanse team wil rijden.

De nieuwste geruchten zijn over het team van McLaren Mercedes. Doordat het sponsorcontract van Banco Santander volgend jaar bij het Britse team afloopt kon het voor Fernando Alonso een stoeltje gaan sponsoren bij Ferrari. Op dit moment wordt er gezegd dat Banco Santander het sponsorcontract wil verlengen wanneer het team van McLaren Fernando Alonso opnieuw kan inlijven. Volgens berichten vanaf het circuit in België is dit een andere mogelijkheid van Alonso voor volgend jaar en wacht hij de situatie en onderhandelingen af.

Teambaas Martin Whitmarsh reageerde op het gerucht: "Ik kan er weinig over zeggen. Het is silly season en er gebeurt veel op het moment. We hebben onze coureurs voor 2010 nog niet bekend gemaakt. Ferrari ook niet overigens. Ik denk echter dat de kans klein is dat Alonso bij ons in de toekomst zal rijden, in ieder geval niet volgend jaar dat lijkt mij te vers."