Red Bull: "Geen extra motor voor Vettel nodig"

Red Bull Racing verwacht dat Sebastian Vettel de zes resterende races van het jaar het kan redden met de motoren die hij nog over heeft. Vorige week ploften er bij de Duitser twee krachtbronnen in Valencia, waardoor hij zuinig aan moet doen.

Vettel heeft volgens teambaas Christian Horner nog twee verse krachtbronnen en twee die al gebruikt zijn. Hiermee moet hij het zes races vol zien te houden. Mocht dit niet lukken, dan volgt een straf van tien plaatsen op de grid in de eerste race waarin de negende motor ingezet wordt. Volgens Autosport zal Vettel in de vrije trainingen in België een gebruikte motor gebruiken en in de kwalificatie starten met een nieuwe.

"We hebben goede hoop dat we geen extra motor hoeven te gebruiken," zei Horner. "We denken dat we met de huidige en de twee nieuwe motoren het aantal kilometers kunnen maken en dat we geen straf hoeven incasseren. Er zal wel enig effect zijn, want we moeten het aantal kilometers op de vrijdag beperken."

De teambaas meldt dat de geplofte motor van Vettel in de race in Valencia komt door een menselijke fout. Hij geeft Renault hier weliswaar de schuld van, maar zegt dat het niet van invloed is op de beslissing welke motoren Red Bull volgend jaar gebruikt. "We hebben de afgelopen drie jaar goede ondersteuning van Renault gehad. Je rekent ze niet af op één race. We staan wel op het punt om de beslissing te maken over de motorenpartner voor volgend jaar."