Stoner wil blijven racen

Moto GP-coureur Casey Stoner heeft ontkend dat zijn carrière in gevaar is vanwege mysterieuze ziekte die de Australiër momenteel teistert. De Ducati-rijder wil in Portugal zijn rentree maken in het veld.

Stoner is momenteel bezig aan een pauze van drie races om te herstellen van zijn ziekte. Eerder dit jaar had hij al moeite met het voltooien van wedstrijden en hij viel in de slotfase dan ook telkens sterk terug. Als de Australiër wat meer hersteld is, dan wil hij de strijd weer aangaan met zijn grote concurrenten, al roepen critici dat Stoner zijn helm aan de wilgen moet hangen.

"Ik heb mijn liefde voor de motorsport niet verloren," zei Stoner tegen Motosprint. "En zeker niet voor Ducati. Ik wil weer racen zodra ik de energie terug heb. Het doel is nog steeds om in Portugal weer te gaan racen. Ik wil nog enkele jaren blijven racen, want motorracen is wat ik zo snel mogelijk weer hoop te doen. Ik moet nu herstellen en op een niveau komen dat me in staat stelt om dat op een goede manier te doen."