EK hockey: Nederland kansloos tegen Spanje

De mannen van Oranje hebben hun tweede poulewedstrijd op het EK hockey ruim verloren. Spanje was in het Wagener-stadion te sterk en scoorde driemaal.

Nederland kwam er gedurende de hele wedstrijd niet doorheen en moest het ook qua inzet, beleving en felheid afleggen tegen de gretige Spanjaarden. In de derde minuut kwam Nederland al op achterstand, via een benutte strafbal van Tubau Cutal.

Nederland kreeg de bal maar niet in de Spaanse cirkel en moest in de tweede helft toezien hoe Pol Amat de score verdubbelde. Een paar mislukte strafcorners van Oranje later besliste Spanje het duel definitief via Victor Sojo, die de uitlopende Guus Vogels verschalkte met een harde backhand.

De Oranje-heren, die eerder al met 9-0 van Polen wonnen, moeten in het laatste pouleduel met Frankrijk nu nog alles uit de kast halen om zich bij de laatste vier te scharen.

Nederland - Spanje 0-3
3' 0-1 Tubau (sb)