Broers Feillu naar Vacansoleil

Vacansoleil heeft zich voor het nieuwe wielerseizoen verstrekt met Romain en Brice Feillu. De twee jonge Franse renners komen over van de Franse Pro continentale ploeg Agritubel, dat aan het eind van 2010 ophoudt te bestaan.

De 25-jarige Romain is de oudste van de twee en staat bekend als sprinter. Hij was in 2008 de laatste Franse drager van de gele trui in de Ronde van Frankrijk. In 2009 viel hij onder meer op door etappewinst in de Tour de Picardie en de Tour du Limousin. Romain zal samen met Borut Bozic naar voren worden geschoven in de massasprints.

Brice is pas 24 jaar en is aan zijn eerste volledige jaar bij de profs bezig. In zijn debuutjaar won hij de eerste bergetappe in de Ronde van Frankrijk. In de zevende rit met aankomst in Andorra kwam hij solo over de meet. De rijzige renner van 1 meter 88 zal één van de Vacansoleil-klimmers zijn voor de jaren 2010 en 2011.

Team manager Daan Luijkx is verheugd met de komst van de twee Fransen: "Nadat we de kern van de huidige ploeg langer aan ons hebben gebonden ben ik erg trots op deze versterking. Bij Brice en Romain hadden de ploegleiding en ik direct een goed gevoel. Ze hebben al heel wat gepresteerd, ze zijn jong en willen met een heldere carrièreplanning vooruit. Dat past uitstekend binnen de lijn van de ploeg. Dat ze twee verschillende type renners zijn zorgt ervoor dat we een uitgebalanceerde ploeg hebben voor verschillende koersen. Voor hoofdsponsor Vacansoleil is Frankrijk een belangrijke markt, als je dan twee renners kunt contracteren die zich kunnen ontwikkelen tot de beste renners van Frankrijk dan is dat fantastisch."

Submitter: Sabata Bron: FOK!sport