[WK] Som zevende op 800 meter

Nadat Bram Som toch mee mocht doen op de finale van de 800 meter na een valpartij, heeft de Gelderlander zijn vooraf verwachte goede vorm niet waar kunnen maken. Som werd slechts zevende op de 800 meter.

Som was Europees kampioen op deze afstand in 2006 en mocht na het nader bestuderen van de beelden van de halve finale waarin hij viel over de Soedanees Abubaker Kaki toen die struikelde.

In de finale kwam de Nederlander na 600 meter sterk opzetten en hij liep even op de vierde plaats. Maar de andere lopers bleken meer inhoud te hebben en de kans op een medaille was al snel verkeken. "Ik kan mezelf hier niets verwijten. Maar de aansluiting met de wereldtop is er weer", zei Som na afloop.

Winnaar werd Mbulaeni Mulaudzi in 1:45,29. De Zuid-Afrikaan was van tevoren de grote favoriet, en Mulaudzi haalde al een olympische zilver plak in Athene in 2004. De
Zuid-Afrikaan liep vanaf het begin af aan op kop en finishte voor Keniaan Alfred Kirwa Jego en Youssef Saad Kamel uit Bahrein, die eerder al goud op de 1.500 meter haalde.