Lastige eerste dag voor Badoer

Luca Badoer maakte vandaag op het stratencircuit van Valencia zijn rentree in de Formule 1 na bijna tien jaar afwezigheid. De 38-jarige Ferrari-coureur kende een lastige dag en eindigde uiteindelijk op plaats achttien op meer dan twee seconden van Fernando Alonso.

"Luca Badoer heeft een lastige taak, maar hij kan op de steun van iedereen rekenen, omdat Ferrari alle vertrouwen in hem heeft," zei teambaas Stefano Domenicali. "Gegeven de situatie dat hij lange tijd is weggeweest en het circuit niet kent, kan de eerste dag als positief worden ervaren door Luca. Dit weekend is een testsessie voor hem en op die manier moet hij beoordeeld worden."

Badoer was tevreden over zijn terugkeer in de Formule 1. "Ik ben blij met hoe alles verlopen is vandaag. Ik verwachtte een lastige dag en dat is uitgekomen. Het was belangrijk dat ik geen fouten maakte en dat ik mijn programma af kon werken. Nu kunnen we aan de set-up van de auto gaan werken en deze aan mijn rijstijl aanpassen. Ik ben blij dat het team mij geen doel heeft opgedragen en daar ben ik blij mee, omdat ik vertrouwen in de auto moet krijgen en weer moet wennen aan het raceweekend."

Toch was er vandaag een minpuntje voor Badoer. De Italiaan reed namelijk viermaal te hard door de pitstraat en is daarvoor op het matje geroepen. Hij heeft hiervoor minimaal 5.400 euro boete gekregen. De snelheid in de pitstraat tijdens trainingen bedraagt 60 kilometer per uur.