Volleyballers uitgeschakeld voor WK

Alle hoop is vervlogen. De mannen van Oranje ontbreken volgend jaar in Italië op het WK omdat ze niet bij de eerste twee zijn geëindigd op het kwalificatietoernooi in Varna. De laatste wedstrijd tegen gastland Bulgarije werd met 3-1 verloren: (23-25, 25-16, 25-18 en 25-23).

Omdat Tsjechië met 3-2 van Portugal had gewonnen, moest Nederland met klinkende cijfers van het gastland winnen om het WK nog te halen. Dat lukte dus niet. In een zaal vol fanatieke Bulgaarse fans won Oranje nog wel de eerste set, mede dankzij een sterke serviceserie van Kay van Dijk.
Maar daarna was de koek op en sloeg grootmacht Bulgarije er genadeloos op los, vooral met een vernietigende sprongservice. Bondscoach Peter Blangé probeerde nog wel met wissels het tij te keren, maar er was geen houden meer aan.

"Natuurlijk is dit een enorme tegenvaller", reageerde Blangé na afloop. "Maar het is ook weer niet het einde van de wereld. Binnenkort op het EK gaan we gewoon door met de strijd. Wie de top wil bereiken, moet zich niet door tegenslagen laten ontmoedigen. Maar op dit moment zijn we gewoon niet goed genoeg."
Aanvoerder Jeroen Trommel baalde: "Het WK halen was het belangrijkste doel deze zomer. En het is heel hard dat dit niet is gelukt."

Submitter:  Bron: FOK!sport