NK beachvolleybal is beslist

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil prolongeerden de nationale titel in de finale tegen Niels van de Sande en Daan Spijkers. Bij de dames hebben Marleen van Iersel en Sanne Keizer de titel veroverd.

Schuil en Nummerdor waren een klasse te groot voor Van de Sande en Spijkers, met 21-19 en 21-8 wonnen ze overtuigend het NK op het strand van Scheveningen. "Richard was erg goed", vertelde Nummerdor toen het afgelopen was. "Het was echt een one-man-show vandaag.De ene keer doet hij het, de andere keer ik."

In de halve finale hadden Van de Sande en Spijkers nog verrassend gewonnen van Emiel Boersma en Jorn Huiskamp, het duo zou later nog wel brons pakken. Vorig jaar was Boersma met zijn toenmalige partner Bram Ronnes nog verliezend finalist.

De finale bij de dames was iets spannender, Van Iersel en Keizer hadden moeite tegen Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema, het werd 14-21, 21-16 en 18-16. De jongere Remmers/Stiekema hebben nog geen mondiale ervaring op het hoogste niveau en leken af te stevenen op een stuntje.

Het duo kwam met 9-12 voor, maar met name de ervaren Keizer met haar fabuleuze slagkracht zorgde toch voor de punten. Van Iersel en Keizer overleefden maar liefst drie matchpoints en pakten toch de winst.