Volleybalsters verliezen van China

Na acht overwinningen in de World Grand Prix hebben de vrouwen van de nationale ploeg de laatste poulewedstrijd tegen China met 3-1 verloren: 25-21, 25-22, 21-25 en 25-21.

Toch is Nederland winnaar van de poule in Hong Kong geworden, want China verloor een duel van Polen en heeft een slechter puntengemiddelde dan Oranje. Het verlies tegen China is dus bepaald geen ramp. De Nederlandse ploeg kun nu, met het oog op de finaleronde die woensdag in Tokio begint, weer wat puntjes op de i zetten. De zes deelnemende landen beginnen in Japan toch allemaal weer met een schone lei.

Tegen China begon coach Avital Selinger met Kim Staelens, Manon Flier, Alice Blom, Debby Stam, Ingrid Visser, Caroline Wensink en Janneke van Tienen. China zette Oranje meteen zwaar onder druk en wat misverstanden in de aanval van Oranje leidden tot een flinke achterstand. Diverse wissels van coach Avital Selinger mochten in eerste twee sets niet baten.

In set nummer drie ging aanvoerster Manon Flier voorop in de strijd door meteen met haar service te scoren en met de hele ploeg werd de voorsprong uitgebouwd. Flier, die in totaal 24 maal scoorde, maakte in deze derde set ook de laatste paar beslissende punten. Maar ondanks een 5-2 voorsprong in de vierde serie, kon Nederland geen vijfde set afdwingen en was het even wennen om tijdens dit toernooi de eerste nederlaag te moeten incasseren.

Maar het nieuws over de overwinning in de poule van dit weekend in Hong Kong maakte veel goed. Ook de winstpremie is daarbij uiteraard van harte welkom. De finaleronde moet nog beginnen, maar Oranje heeft nu al ruim 100.000 dollar bij elkaar geslagen.

Submitter:  Bron: FOK!sport