Alonso optimistisch over rest van het seizoen

Fernando Alonso is optimistisch over de kansen van zijn Renault Formule 1-bolide in de rest van het seizoen. De R29 is de laatste races sterk verbeterd en volgens Alonso moeten daarom podiumplaatsen mogelijk zijn.

Waarschijnlijk is een podiumplaats in Valencia voor Alonso niet mogelijk, omdat Renault voor één race geschorst is. In Hongarije stuurde de renstal de Spanjaard na een pitstop de baan weer op toen het al wist dat er iets mis was met de auto. In de uitloopronde even later liep er een wiel af dat niet goed vastgezet was, waardoor Alonso uitviel. De beroepszaak van het Franse team dient komende maandag, waarna duidelijk is of ze nog naar de Spaanse havenstad af kunnen reizen of definitief een race moeten missen.

"Ik denk dat we het laatste jaar bewezen hebben dat alles mogelijk is in de Formule 1," zei Alonso. "Renault heeft bewezen dat ze de auto's kan verbeteren en de richting te vinden waarin verbeterd kan worden. Dit jaar zie ik geen reden om niet optimistisch te zijn voor de rest van het kampioenschap. Hopenlijk is een podiumplaats of zelfs een overwinning mogelijk."