Bourdais werd per sms ontslagen

Sébastien Bourdais heeft verklapt dat zijn voormalige team Toro Rosso hem per sms ontslagen heeft. Dat vond de Fransman niet stijlvol, maar hij begrijpt het besluit.

Het was geen verrassing dat het Oostenrijkse team Bourdais liet gaan, ook niet voor de coureur zelf. "Ik vind het bijzonder jammer dat Toro Rosso niet met me verder wilde", zei Bourdais aan Autohebdo. "Red Bull-baas Dietrich Mateschitz was aanwezig op de Nürburgring (GP van Duitsland, red.), maar hij heeft niks gezegd."

De Fransman lukte het niet zijn rijstijl aan te passen, en hij haalde weinig resultaten. De 30-jarige coureur vertelde verder: "Mateschitz heeft me nadien ook niet opgebeld om me van mijn ontslag op de hoogte stellen. Alles is via sms gecommuniceerd. Dat vind ik geen stijl." Al is Bourdais niet gelukkig met de manier waarop hij het nieuws kreeg, maar hij begrijpt het besluit van het team wel. "Het was mijn verantwoordelijkheid om mijn rijstijl aan te passen aan de auto, maar dat is nooit een sterk punt van mij geweest."

Aanvankelijk had de Fransman zijn voormalige werkgever voor de rechter willen halen, maar er is een schikking getroffen. Spanjaard Jaime Alguersuari heeft als jongste Formule 1-rijder Bourdais opgevolgd bij STR.