Reacties Haarlem en Ajax over samenwerking

Ajax en HFC Haarlem hadden maandag overeenstemming bereikt over de uitbreiding van de reeds bestaande samenwerking. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar en eindigt op 30 juni 2012.

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax: "Uiteindelijk gaat het om wat op het veld gebeurt. De structuur van trainingen, de ontwikkeling van onze trainers, die van Haarlem en vervolgens de ontwikkeling van de spelers. Onze scouts zien genoeg jongens in de regio Kennemerland voor wie het goed is om eerst bij Haarlem te spelen, waarna kan worden bekeken of de stap naar Ajax gemaakt kan worden."

"Er zitten ook jongens in Jong Ajax en in onze A1 voor wie het beter is om in het eerste elftal van Haarlem te spelen. Spelers die speelminuten moeten op doen in een competitie waar hun fysieke en mentale weerbaarheid verbetert. Dat bevordert de doorstroming naar ons eerste elftal. Deze spelers moeten tegelijkertijd voor Haarlem van toegevoegde waarde zijn", aldus Van den Boog.

Dino Rasmijn, algemeen manager van HFC Haarlem: "We werken al een aantal jaren naar tevredenheid samen in de jeugdopleiding. De beste spelers van Haarlem gaan over naar de Ajax-opleiding, terwijl spelers die daar net buiten de boot vallen bij ons komen spelen. Een goed voorbeeld hiervan is Gregory van der Wiel, die via die weg drie seizoenen in onze jeugdopleiding heeft gespeeld om vervolgens terug te keren bij Ajax."

Ajax zal Haarlem financieel ondersteunen en krijgt bij de club de zeggenschap op voetbaltechnisch gebied. Daarbij gaat het ondermeer om aanstellingen van voetbaltechnische posities binnen de club. Ook wordt de samenwerking op het gebied van scouting, jeugdopleiding en de doorstroming van spelers uitgebreid. Ajax heeft daarnaast het recht om één of meer toezichthouders van de club te benoemen.

Submitter:  Bron: FOK!sport